PEZIG


MASSAGEPRAKTIJK

Cupping massageBij de massage worden de cups niet stil gezet, maar zacht bewogen. Doordat het weefsel vacuüm getrokken wordt, wordt het dieperliggend weefsel gestimuleerd. De doorbloeding wordt gestimuleerd en stagnaties in het bindweefsel wordt opgeheven. Dieper gelegen gifstoffen worden naar de oppervlakte ‘gezogen’ en zorgt voor verlichting. Tijdens de massage kleurt de huid rood. Dit komt door de intense doorbloeding van het weefsel.


De massage is uitermate geschikt bij spierspanningen, bij rug-, nek- en schouderklachten. Een cupping massage is een stevige, stimulerende massage en niet geschikt voor mensen die bloedverdunners gebruiken of mensen die snel blauwe plekken krijgen. De massage wordt afgeraden tijdens de zwangerschap.


Cuppen

Het vast zetten van een cup. Dit doen we in overleg met u. Wanneer er specifieke pijnpunten zijn kunnen we een cup vacuüm laten trekken op 1 plek. Dit heeft als gevolg de zogenaamde cupkiss. Hoe donkerder de kleur van de cupkiss hoe meer afvalstoffen er uit het bindweefsel naar boven zijn gekomen. Vanuit de oudheid werd de zuigtechniek toegepast om gifstoffen en spierkrampen vanuit het bindweefsel naar de oppervlakte te trekken.

Triggerpointmassage

Behandeling


Onderzoek

Eerst wordt er onderzocht waardoor de klacht mogelijk ontstaan is, welke spieren daar verantwoordelijk voor kunnen zijn en welke rol de fascia (communicatie netwerkt van bindweefsel in het lichaam) speelt in het geheel. Er wordt gekeken naar wat er al eerder gedaan is en of er mogelijk instandhoudende factoren zijn.


Massage

Triggerpoints zijn een soort verstoppingen in de spiervezels. Specifieke triggerpoint massage is nodig om ‘afval’ uit het triggerpoints te masseren, denk maar aan een spons die je leeg knijpt. De massage dient langzaam te gebeuren, want de spons moet ook de tijd krijgen om zich weer vol te zuigen met goede stoffen en zuurstof. Langzame massage stimuleert het best de plaatselijke bloedcirculatie. Zuurstof en voedingsstoffen kunnen zo weer goed in de hele spier komen en afvalstoffen worden beter afgevoerd. De spieren kunnen zich zo herstellen en weer goed ontspannen.


Fascia

Onderzoek heeft aangetoond dat de fascia zelfstandig, net als een spier, kan ontspannen en samentrekken. De myofascia speelt volgens deze inzichten een belangrijke rol in de mobiliteit en stabiliteit van gewrichten. Als gevolg van lichamelijk trauma, een slechte houding of psychische stress kan dit bindweefsel plaatselijk verstarren, waardoor de natuurlijke bufferwerking ervan wordt verstoord. Myofascial release is erop gericht om met behulp van verschillende technieken deze myofascia te laten ontspannen en zijn normale structuur terug te brengen.


Zelfbehandeling

Naast het onderzoek en de behandeling zal een Triggerpointcoach tip's en suggesties geven voor een zelfbehandeling die je thuis kunt doen waardoor de klachten sneller herstellen en je minder behandelingen nodig hebt.